· 

Lach Yoga


Datum: 28 november 2019 / Uur: 19u30-21u00 / Prijs: Vrijwillige bijdrage

 

LACHEN 

Lachen is een reactie van mensen op humor, een uiting van blijdschap, opluchting en zelfs spanning. Het komt tot uiting in een beweging van de mond en/of het uitstoten van bepaalde geluiden.

Lachen kan spontaan of gemaakt zijn. Er bestaan verschillende soorten lachen: de glimlach, de grijnslach, de giechellach tot de slappe lach.

In een lachworkshop leer je te lachen. Je leert dat er geen reden hoeft te zijn om te lachen. Je leert als je een poosje lacht, je lichaam het overneemt, het endorfine hormoon aanmaakt waardoor je je prettig voelt.


Wat is Lach Yoga Workshop?

Een Lach Yoga is een methode om de lach op te wekken en opnieuw aan te leren, met verschillende lichamelijke elementen en stemgeluid, uitgeoefend in groep: 

Opwarming, diepe ademhaling en dynamische ademhaling (hoho hahaha), handgeklap, voortbrengen van geluiden, beweging ter plaatse en in de ruimte, anderen ontmoeten en werken met oogcontact

 

Anja Vandenbergh

Lachcoach van de lachclub De stralende lachcoach neemt je mee naar het kind zijn, het plezierig lachen.

Zij leert je om een gemaakte lach produceren om zo een echte lach op te wekken, de geest vrijmaken om het spontane kind en het natuurlijk geneesmiddel in onszelf tot leven te wekken.

De lachclub De Stralende Lachertjes is lid van de Lach Academie van België.

 

Georganiseerd in samenwerking met de vzw Rozerood (Limburgse lotgenotenvereniging van en voor mensen met kanker en hun naasten)

 

Ik schrijf me in

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.

Write a comment

Comments: 0