Ruth Vranckx


Psychotherapeut i.o.

Wanneer je vastzit in je verhaal  kan psychotherapie zinvol zijn om beweging te brengen in de situatie. Ik stem me daarbij af op jouw vraag en wil samen op zoek gaan naar wat je precies nodig hebt om je leven terug in handen te nemen en weer zonder begeleiding verder te kunnen. 

 

Je kan bij mij terecht voor :

Individuele Therapie voor jongvolwassenen, volwassenen en ouderen bij

- Depressieve gevoelens

- Onrust, slapeloosheid, angst, ...

- Dwingende gedachten, dwangmatige handelingen

- Rouw en verwerking van verlies

- Ernstig ziek zijn, Langdurig ziek zijn, chronisch ziek zijn, cvs, burn-out,...

- Fysiek ziek zijn, maar je vindt de oorzaak niet

- Je zoektocht naar de zin van het leven

- Ouder worden

- Hoogsensitiviteit

 

Tarieven :

Bij Amalou werk ik als vrijwilliger. Op die manier kan je tegen verminderd tarief psychotherapie volgen. Je betaalt er enkel voor de verplaatsingsonkosten en het gebruik van de ruimte en eventuele materialen.


Wie ben ik ?

In 1986 studeerde ik af als Apotheker aan de KUL. Tijdens mijn studies Biologie en Farmacie, maar ook later tijdens mijn beroepservaring als Wetenschappelijk Onderzoeker heb ik een grote ervaring opgebouwd in de medische wereld en me uitvoerig kunnen verdiepen in de lichamelijke kant van de mens, meer bepaald de 'zieke' mens. 

In mijn zoektocht naar gezondheid werd ik echter geconfronteerd met het hele plaatje: lichaam en geest zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. De nood aan een volledige aanpak spoorde me dan ook aan om me te verdiepen in de psyche van de mens. Door meerdere  opleidingen te volgen, waaronder een vierjarige opleiding in Integratieve Psychotherapie, maak ik de cirkel rond en hoop ik anderen die op zoek zijn naar gezondheid niet alleen terug in verbinding te brengen met hun lichaam maar ook met wie ze werkelijk zijn. 

 

'You can't go back and change the beginning, but you can start where you are and change the endings' (C.S.Lewis)

 

Ruth Vranckx 

Bachelor in de Biologie

Master in de Farmaceutische Wetenschappen

Integratieve Psychotherapeut i.o.