Wij werken niet alleen ...


Institute for Professional Care (IFPC) VZW

Beauty-, Make-up-, Hair- of Care-Professional

 

Het IFPC is een opleidingsinstituut dat gediplomeerde dienstverleners, die actief zijn in de sector van uiterlijke en innerlijke schoonheid en verzorging opleidt zodat ze zich beter kunnen richten naar personen met een specifiek zorgprofiel waaronder kanker.

De professionals (gediplomeerde schoonheidsspecalistes, make-up artiesten, kappers en eerste lijns zorgmedewerkers) krijgen les van het oncologisch specialistenteam in het ziekenhuis. Geen achterhaalde theorie maar up to date informatie van de experten zelf, rechtstreeks van de werkvloer.  Ze volgen een jaartraject met twintig lesdagen theorie en 120u stage & ervaringsperiode (op de oncologische afdeling van ziekenhuizen, bij diverse evenementen en eigen programmakeuzes).  Elk jaar worden diverse cursussen, lezingen, seminaries,.. bijgewoond om steeds mee te zijn met de continue evolutie in behandelingen en verzorgingen. Een intens engagement dat deze professionals siert.

 

Alle professionals zijn te vinden op www.myprofessional.be

 

Zorgmassage

 

Zorgmassages zijn zachte, veilige massages op maat van mensen met kanker, andere chronische ziekten of stressgerelateerde aandoeningen. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat deze massages diepgaande ontspanning bieden en gezondheidsklachten kunnen verminderen

 

Vzw Zorgmassage wil de levenskwaliteit van mensen met kanker, andere (chronische) ziekten en stress verbeteren.

 

Ons grote doel is: zoveel mogelijk mensen helpen met zorgmassages

 

www.zorgmassage.be